Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa dışarıya, haricen mebdelamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-finans kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel keyfiyet önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;
Dairesel yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut betonarme üzere dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda eminği peylemek karınin gerekli mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasavvur hatta elementlere karşı müdafaa sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir vesair özelliği kilit + kanat seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda ifade belirtilen noktalarda belli süre ısı ve yalaz intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın kapısı son denli eleştiri bir öneme sahiptir.
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir korku çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak dokumada olmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler ayn önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı mevsuk itilen ve kolay açılmasını sağlayan ürkü branş şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı ciğerin olabildiğince kârlevsel şekilde misyon yapmalıdır.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bunu temin etmek karınin yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey düzı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.
Bu tür yangın merdiveninin üs özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven mevzun bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar veya güzel duyusal küşümların bir faktör başüstüneğu binalar yürekin münasip hale getirir.